Jeugdredders

Op 5 Oktober start de jeugdredderscursus 2017-2018. Opnieuw kiezen wij voor de succesvolle formule die kennis, sport en spel met elkaar combineert.

Lees goed de toelatingsvoorwaarden alvorens in te schrijven. Kandidaten die niet voldoen aan de toelatingsvoorwaarden zullen helaas geweigerd worden.

Om in te schrijven moet het inschrijvingsformulier (te downloaden onderaan deze pagina) volledig en correct ingevuld zijn. Wanneer het formulier is ingevuld, stuur het dan naar volgend mailadres: jeugdredders@reddersclub.be

De inschrijving is pas compleet als het volledige bedrag van 65,00 euro is overgemaakt op het rekeningnummer BE59 6528 4813 3326  met als mededeling ‘naam.voornaam – jeugdredderscursus 2016’

Toelatingsvoorwaarden van de cursus

Inhoud van de cursus:

Voorwaarden om te slagen voor de cursus

De cursist moet aan enkele voorwaarden voldoen om het attest jeugdredder te behalen:

Periode

Prijs

De cursus jeugdredder kost 65,00 euro met een bijkomende kost van 1,00 euro voor de zwemtrainingen op donderdag. Deze euro wordt voor elke training afgegeven aan de lesgever ter plaatse.

Bijkomende inlichtingen

Lesgever:
Tom stechele

Summer monteney

Nick Maene

Contact/vragen: jeugdredders@reddersclub.be

 

 

Inschrijvingsformulier-jeugdredderscursus 2017

Jeugdreddersteam

23.06.2015

Afbeelding jeugdreddersteam

De lesgevers van het jeugdreddersteam bestaat uit 3 bachelors  en 1 master lichamelijk opvoeding. Hierdoor zijn alle lessen steeds van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben alle lesgevers hun diploma postoverste en hoger redder hierdoor is er steeds een link naar de praktijk.

Reanimatie

23.06.2015

Afbeelding reanimatie-oefening

Om onze jeugdredders volledig voor te bereiden op de opleidingen tot redder werken we samen met het Wobra om reanimatie sessies te verzorgen.

Praktijkbezoeken

23.06.2015

Afbeelding praktijkbezoeken

Om de jongeren steeds te prikkelen geven we niet steeds les maar zorgen we ook voor een paar praktijkbezoeken. Zo staat een bezoek aan het Henri Serruys ziekenhuis en aan de brandweer steeds op de planning.

Vernieuwing

23.06.2015

Afbeelding rescue boards

Bij de redders staan wij altijd open voor vernieuwing. Onder dit moto heeft reddersclub Oostende 2 rescue boards ter beschikking. Deze boards vinden we terug bij alle professionele reddingsdiensten (bv. Bondi Beach).

Tijdens de lessen leren ze dit gebruiken + de voordelen ten opzichte van een klassieke redding.

Zomertrainingen

23.06.2015

Afbeelding zomertraining
Tijdens de zomermaanden juli en augustus vinden de lessen plaats aan de surfclub “outside” te Oostende.

Hier leren de jongeren om te gaan met de zee. Dit is ook het moment waar ze de theorie lessen direct kunnen linken aan de praktijk (bv. waarom drijven we nu af naar het oosten= stromingsleer).

Daarnaast vinden er ook een paar bezoeken aan de redders aan zee plaats waarbij de werking wordt uitgelegd.

Zeezwemproef

23.06.2015

Afbeelding zeezwemproef

In de zomer vinden er telkens 2 voorbereidende zeezwemproeven plaats, 1 in juli en 1 in augustus zodat de jongeren die op reis gaan ook de kans krijgen om hieraan deel te nemen.

Deze zeezwemproeven worden gegeven als voorbereiding op de echte zeezwemproef tijdens de opleiding “redder aan zee”(wobra).Daarvoor zorgen we er ook voor dat deze proeven zoveel mogelijk gelijklopend zijn aan de echte.

Om alles veilig te laten verlopen vinden deze proeven plaats tijdens de bewaakte dienst van de redders, die dan indien mogelijk ons begeleiden.

Gebruik van rescue tubes

23.06.2015

Afbeelding rescue tubes

De reddersclub heeft zelf een 5 tal rescue tubes ter beschikking.

Deze worden gebruikt om drenkelingen efficiënter te vervoeren.

Het gebruik hiervan vindt men vooral terug in de cursus hoger redder (redfed).

Inschrijvingen Opleiding Jeugdredder 2015 bijna open!

24.11.2014


Hou de ‘Jeugdredders’ pagina in de gaten, binnenkort is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de Jeugdredderscursus 2015!!

Reddersclub Oostende werkt trots samen met

Stad Oostende VVW Inside Outside Redfed Tersteene Dehaene Lochy